NA24.no

Vil fjerne 1000-lappen

Sist oppdatert:
Skattekrimenheten i Oslo og Akershus vil fjerne 1000-lappen og innføre en maksimumsgrense for kontantbetaling. Se video.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Kontanter og særlig 1000-lapper er til bekymring for norske skattemyndigheter.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi mener man bør forby kontantbetaling, og nekte fradrag for betaling som har skjedd kontant, sier Monica Bredesen, leder skattekrimenheten i Oslo og Akershus, til TV2 Nyhetene.

Hvorfor det?

- Fordi at det er vanskelig å spore. Vi ser at det er kanskje mer brukt i noen miljøer der det er mer økonomisk kriminalitet enn andre, og da vil det være ett flott virkemiddel for oss.

Øvre kontantgrense
Det finnes enkeltfakturaer betalt med opptil fire millioner i kontanter som gjør at skattekrimenheten vil innføre en øvre grense for kontantbetaling.

- Det må finnes en naturlig grense her. Vi har tenkt på kanskje rundt 40.000 kroner. Som vil korrespondere med bokføringsforskriften, sier Bredesen.

Vil beholde seddelen
Finansdepartementet vil imidlertid ikke fjerne 1000-lappen, men mener at ett av forslagene er en god ide.

- Jeg tror det er mange folk som trenger 1000-lappen, og vi fra politisk ledelse i finansdepartementet har ingen planer om å gripe inn i forhold til det spørsmålet, sier Geir Axelsen, statssekretær i Arbeiderpartiet til TV2 Nyhetene.

Men en øvre grense på kontantbetaling synes departementet er en god løsning.

Bør 1000-lappen forbys? Hva mener du?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere