NA24.no

90 prosent klarer seg

De som får stipend fra Innovasjon Norge overlever.

Les NA24 på mobil

Omtrent 90 prosent av virksomhetene som har mottatt Innovasjon Norges ulike stipendordninger er fortsatt i drift etter to til seks år.

NA24 - din næringslivsavis

Overlevelsesgraden er markant høyere blant Innovasjon Norges stipendmottakerne enn blant kontrollgruppen Nordlandsforskning sammenlignet stipendmottakerne med. Kontrollgruppen hadde til sammenligning bare 49 prosent overlevelsesgrad.

Godt fornøyd
- Innovasjon Norge er fornøyd med resultatene fra evalueringen. Evalueringen viser at stipendordningene fungerer etter hensikten og at måloppnåelsen er god. Ordningene utgjør et viktig virkemiddel til etablerere og oppfinnere, sier seniorrådgiver i Innovasjon Norge Troms Tove forså til NA24.

Den gjennomsnittlige mottaker av stipend fra 2000 går i dag med overskudd, mens mottakere fra 2002 går i balanse og de fra 2004 går med underskudd.

Det viser at det tar tid å utvikle et prosjekt.

Færre og større stipend
Hele tidsperioden 1999-2005 er evaluert. Det er totalt delt ut 951 millioner kroner. Stipendbeløpene per prosjekt er i størrelsesorden 100.000 kroner, med ca. 300.000 kroner for mottakere av Inkubatorstipend. Over tid har det vært en trend med at større beløp er gitt til færre mottakere.

De ordningene som er evaluert er Etablererstipend, Inkubatorstipend, BU-stipend og Oppfinnerstipend.

Kvinneandel blant stipendene er rundt 50 prosent for BU-etablererstipendene, rundt 33 prosent av etablererstipendene og rundt 25 prosent av de generelle stipendene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere