NA24.no

Kongens båtplass reddet

Sist oppdatert:
Kongen og flere andre kjendis-båteiere får likevel ha båtene sine liggende utenfor Bygdøy.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Grunnet regjeringens planer om å bygge badestrand i området, fikk kong Harald og 500 andre med båtplass mellom Bygdøy og øya Killingen, tidligere i år beskjed om å fjerne båtene innen 1. mai.

NA24 - din næringslivsavis

Regjeringen sa nemlig opp en gammel festeavtale med Sjøsenteret Killingen, som har 100 båtplasser på Bygdøy og 400 plasser på Killingen.

Det var i 2004 at Statsbygg overtok grunn ved Bygdøy - i forbindelse med at Kong Harald overdro store deler av Kongsgården til staten. Den aktuelle grunnen ble da brukt av Sjøsenteret Killingen som parkering og båtopplagsområde.

Nå skal det i stedet anlegges offentlig parkeringsplass og badestrand i området.

Fikk medhold
Men 20. april fikk Sjøsenteret medhold i begjæring om midlertidig forføyning om både adkomst over dypvannskai, og at flytebrygge ved damebadet skal bli liggende. Kjennelsen innebærer en pause og at partene skal avklare juridiske rettigheter før det gjøres drastiske og permanente tiltak, ifølge Killingen.org.

På grunn av kjennelsen kan Sjøsenteret Killingen dermed fortsatt tilby båtplasser.

Når sommeren kommer skal strandområdet på Bygdøy Sjøbad, som tidligere tilhørte Kongsgården, også legges til rette for allmennheten med blant annet en ny badestrand. Regjeringen vil bruke 15 millioner på å ruste opp Bygdøy Sjøbad.

Mange kjendiser
Foruten at Kongen fremdeles har fem båter liggende på Killingen båtsenter, er det en rekke fremstående personer blant båteierne.

Blant disse er NRK-kjendis Ivar Dyrhaug, næringslivstopp Kjell Almskog, skipsreder Jens Ulltveit-Moe, Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum, kjendisboligmegler Odd Karlsnes, Bellona-Frederic Hauge, regissør David Reiss-Andersen og kjendismegler Finn Caspersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere