a-ha-Magne blir programleder

The Voice: Magne Furuholmen, Hanne Sørvaag, Yosef Wolde-Mariam og Sondre Lerche.

The Voice: Magne Furuholmen, Hanne Sørvaag, Yosef Wolde-Mariam og Sondre Lerche. Foto: Katrine Wergeland (TV2)

Disse fire skal lede TV 2s nye sangprogram.

29.09.11 15:31

Fire av Norges alle største artister blir med når TV 2 starter med «The Voice» til våren. TV 2 presenterer i dag mentorene Magne Furuholmen, Hanne Sørvaag, Yosef Wolde-Mariam og Sondre Lerche.

«The Voice - Norges beste stemme» er en helt ny type sangkonkurranse, en konkurranse som starter der de andre talentprogrammene slutter. Programmet fokuserer på de fire mentorenes arbeid med å videreutvikle de beste talentene. I samarbeid med Universal Music skal TV 2 i vårens storsatsning lansere en rekke av Norges nye og beste sangere. Deltakerne vil bli backet opp av fire etablerte artister som skal fungere som mentorer for å gi oppfølging og veiledning for å få frem det aller beste i hver av disse skjulte sangtalentene,melder TV2 i en melding.

Programleder for «The Voice» blir Øyvind Mund

De fire mentorene er:

Hanne Sørvaag- Sanger/låtskriver/gitarist/pianist/komponist
Hanne Sørvaag er mest kjent for sin suksess som låtskriver. I 2006 co-skrev hun ”My Destiny” for den Amerikanske Idol-finalisten Katherine McPhee, som kom på andreplass i konkurransen. Hanne har også skrevet sanger for Melodi Grand Prix bidrag for Tyskland, Spania, Norge og Georgia. Sistnevnte fikk sin aller første topp 10-plassering med Hannes låt ”Shine”. Med ”My Heart Is Yours”, skrevet av Hanne Sørvaag,vant Didrik Solli Tangen den Norske finalen i 2010. Hun har nylig sluppet albumet ”Cover me”, hvor hun fremfører sine mest kjente låter, originalt skrevet for andre artister.

Hanne om «The Voice»:
- Jeg sa ja da jeg hørte beskrivelsen av mentorjobben fordi det er en fabelaktig sammensetning av all den erfaringen jeg har. Her kan jeg få brukt min erfaring som både utøvende artist og bakkvinne. I "The Voice" skal jeg være veileder og hjelper og være med å skape drømmer - ikke knuse dem sier låtskriveren i en melding.

Magne Furuholmen - Keyboardist/gitarist/sanger/låtskriver
Magne Furuholmen er best kjent som en av tre medlemmer av a-ha. Han er også kjent som billedkunstner. Han har co-skrevet bandets største hits, inkludert ”Take On Me”, ”Cry Wolf”, ”Stay On These Roads” & ”Manhattan Skyline”. Magne har også samarbeidet med internasjonale størrelser som Coldplays’ Will Champion og Guy Berryman, Andy Dunlop fra Travis og frontmannen i det danske bandet Mew, Jonas Bjerre. Magne Furuholmen har vært med å selge 36 millioner album, 35 millioner singler, han har gitt ut 9 studioalbum, 3 livealbum, han har vært med på 10 verdensomspennende turnéer, og han har vunnet 8 MTV-awards.

Magne om «The Voice»:
- Jeg sa ja til dette fordi det handler om å backe noen du tror på og prøve å gi de best mulig betingelser. Jeg vil støtte de talentene jeg tror på og vil gi dem muligheten til å skinne. Det er en vesentlig forskjell fra andre talentprogrammer, fordi i "The Voice" følger man talentene og prøver å videreuvikle deres egen stil, sier han i meldingen

Yosef Wolde-Mariam - Sanger/rapper/låtskriver
Yosef er mest kjent som den ene halvdelen av rapduoen "Madcon". Madcon slapp sin første singel i 2000. I 2002 hadde de en stor hit med "Barcelona" sammen med Paperboys" og i 2008 toppet de VG-lista med "Beggin". Denne låten gjorde det også sterkt utenlands. I 2010 fikk de et virkelig gjennombrudd da de sang "Glow" i pausen på Melodi Grand Prix i Oslo.

Yosef om «The Voice»:
- Jeg sa ja fordi jeg hørte at Magne sa ja og jeg tenkte - bra for ham bra for meg. - Jeg har aldri vært noen spesiell tilhenger av talentkonkurranser, men ble veldig positivt overrasket da jeg så "The Voice". Det viktigste er at dette handler om kjernen av musikk, enten man er blind, svart, tjukk eller tynn – alle har den sammen sjansen. Min jobb blir å bygge deltakerne opp og forsterke talentene deres. – Vi skal ikke være rasshøl, her er ingen tapere, sier rapperen.

Sondre Lerche - Sanger/låtskriver/gitarist/komponist
I 2002 plasserte Rolling Stone Magazine Sondre Lerches debutalbum ”Faces Down” blant årets 50 beste album. Anerkjennelsen gjorde Sondre til en av Norges mest ettertraktede support- artister, og han turnerte blant annet med a-ha, Berth Orton og Elvis Costello. Han vant også Spellemannprisen for ”Beste nykommer”. Sondre har gitt ut ni album og ti EP`r i sin karriere, noen eksklusivt for det amerikanske markedet. Han har blant annet skrevet soundtracket til til kinofilmene ”Dinner for Shmucks” og ”Dan in Real Life”, med Steve Carell og Juliette Binoche. Han bor for tiden i New York.

Sondre om «The Voice»:
- Jeg sa ja til "The Voice" fordi jeg har sett programmet i USA og likte det godt fordi det er en konstruktiv talentkonkurranse. Dette handler om musikk og en prosess. Jeg synes det er kult å engasjere meg i andres prosjekter, det å gi folk en sjanse vet jeg verdien av,sier sangeren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.