*Nettavisen* Økonomi.

A-pressen må vente lenger

Thor Gjermund Eriksen, konsernsjef i A-pressen gjør at for at oppkjøpet skal bli godkjent.

Thor Gjermund Eriksen, konsernsjef i A-pressen gjør at for at oppkjøpet skal bli godkjent. Foto: Inge Berge (NA24)

Utelukker ikke inngrep mot A-pressens oppkjøp av Edda Media.

Konkurransetilsynet har varslet A-pressen AS og Mecom Europe AS (Edda Media AS) om at det kan bli aktuelt å gripe inn mot oppkjøpet. Varselet innebærer at tilsynet vil arbeide videre med saken.

Bakgrunnen for varselet er at Konkurransetilsynet trenger mer tid til å undersøke hvilke konsekvenser foretakssammenslutningen vil ha i de berørte markedene, ifølge en melding.

Helt normalt
- Det som pågår er en normal prosess. Ja, det går lengre tid før avklaring. Neste milepæl er 25. april, sier Torny Aarbakke, Kommunikasjonsdirektør i Konkurransetilsynet til NA24 Propaganda.

Les også: Rekordår for A-pressen

Konkurransetilsynet har etter dette ubegrunnede varselet 45 virkedager til å varsle et eventuelt inngrep. Et slikt varsel skal være begrunnet, slik at partene kan kommentere det før tilsynet konkluderer i saken.

- Vi trenger mer tid – helt normalt i så komplekse saker. sier Aarbakke.

Ingen konklusjon
Det understrekes at Konkurransetilsynet ikke har konkludert i saken, og at saken kan bli avsluttet uten inngrep før fristen på 45 virkedager.

Gjennomføringsforbudet gjelder så lenge tilsynet har saken til behandling.

- Ingen konklusjoner er gitt per nå, sier hun til NA24 Propaganda.

Les også: A-pressen får svar til sommeren

Også Medietilsynet arbeider nå med et høringsnotat om saken. Det skal sendest ut på høring i andre halvdel av februar med en frist på to til tre uker. Enkeltpersoner, foretak, institusjoner og organisasjoner kan uttale seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.