Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

A-pressen selger lokalradioer

Foto: crestock/Paul Weaver/Montasje (Nettavisen)
Herman Skretting AS eier nå 100 prosent av JærRadioGruppen.

Herman Skretting AS kjøper eierpost på 50 prosent i Norges største lokalradiokonsern tilbake fra selskapets andre eier, A-pressen AS.

- Salget er en konsekvens av konsernets beslutning om å tone ned vært engasjement i radiovirksomhet, sier konserndirektør John Kvadsheim i A-pressen i en melding.

- Vi har i sju år drevet JærRadioGruppen sammen med Herman Skretting i et joint venture som har vært preget av godt samarbeid og høy tillit mellom eierne. Det var derfor naturlig for oss å vende oss til ham når vi i fjor besluttet at radiogruppa ikke lenger skulle være en del av konsernets kjernevirksomhet. Og vi er særdeles glade for at vi sammen fant en løsning som gjør at gruppen kan drives videre etter samme mal som tidligere, uttaler Kvadsheim.

- Tidspunktet for salget er også bra all den tid både lyttertall og de økonomiske resultatene er på rett veg. Det er derfor en kraftfull og vital radiogruppe vi nå går ut av, sier Kvadsheim i meldingen.

Han presiser at salget kun gjelder eierposten i JærRadioGruppen og ikke berører radiostasjoner A-pressen eier gjennom lokalavisene.

- A-pressen har vært en god og inspirerende samarbeidspartner og medeier, og vi synes det er synd at deres strategi tok dem i denne retningen, sier Herman Skretting, daglig leder i Herman Skretting AS i meldingen.

- Når det er sagt, så tok det oss ikke veldig lang tid å fatte beslutningen om å overta eierandelen, da det ble en mulighet. Radiostasjonene våre har sterke lokale posisjoner. Lyttertall og lønnsomhet har utviklet seg bedre enn forventet, og vi er stolte og inspirerte av å eie et av få norske lokalradiokonsern som legger frem overskudd, sier Herman Skretting i meldingen.

Overdragelsen er gjort med regnskapsmessig virkning for 2010, og JærRadioGruppen eies nå 100% av Herman Skretting AS og omfatter flere norske lokalradiostasjoner.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!