NA24.no

Aaser går brått fra Fredriksen

Sist oppdatert:
Tidligere DnB Nor-sjef Svein Aaser trekker seg umiddelbart fra John Fredriksens Marine Harvest Group.

Svein Aaser, som har vært styreleder i Marine Harvest siden dannelsen av selskapet i 2006, har informert styret om at han ønsker å tre ut styret med virkning fra mandag, opplyser selskapet i en børsmelding etter børsslutt fredag.

Styrets nestleder, Ole Eirik Lerøy, vil fungere som styrets leder og Leif Frode Onarheim vil fungere som styrets nestleder frem til neste generalforsamling.

- Marine Harvest har et meget godt år bak seg, som vil resultere i utbytte til aksjonærene. Selskapet har en meget god ledelse og en spennende fremtid. Jeg er glad for å ha vært med på å utvikle selskapet til dets nåværende posisjon, sier Aaser i meldingen.

- Mine øvrige styrelederverv, blant annet i Nasjonalmuseet og i Ski-VM 2011, tar nå så mye av min tid at jeg mener det er uforenelig med et så krevende verv som styreledervervet i Marine Harvest. Marine Harvests styre har i Ole Eirik Lerøy en nestformann med lang fartstid i sjømatnæringen, som også har investert betydelige private midler i selskapet og kjenner Marine Harvest godt. Jeg kan dermed overlate ledervervet til Ole Eirik Lerøy, sier Aaser.

I meldingen uttrykker John Fredriksen takk til Aaser for det betydelige arbeid han har nedlagt siden han tok over som styreformann for de sammenslåtte selskapene, Fjord Seafood, PanFish og Marine Harvest i 2006.

- Selskapet har under Aaser ledelse tatt et kvantesprang fremover både finansielt og organisasjonsmessig, og er i dag markedsleder i en vekstindustri med solide forutsetninger for en meget god langsiktig lønnsomhet, heter det.

Marine Harvest-aksjen steg fredag hele 7,7 prosent til 4,90 kroner på en ellers svak børs, men det skjedde altså før meldinge om Aasers avgang kom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere