NA24.no

Foto: Telenor/Dtac Montasje.

Abdullah-stunt ser ut til å lykkes

Sist oppdatert:
BANGKOK (NA24): Telenors Thailand-sjef trosset forbud fra konsesjonseier. Og vant utrolig nok.

Telenor-sjef Jon Eddy Abdullah lot Telenors datterselskap Dtac rulle ut 3G i Thailand til tross for en klar advarsel fra Dtacs offentlige konsesjonseier CAT.

Les mer om bakgrunnen i saken: Telenors Abdullah tok en spansk en.

Nå ser det ut til at Abdullahs gambling betaler seg. I en fersk uttalelse sier regjeringsadvokaten at Dtac var i sin fulle rett til å lansere kommersielle 3G-tjenester innenfor Dtacs ekisterende nåværende konsesjon. Det skriver Bangkok Post fredag.

Sådde tvil om eierskapet
Det vakte oppsikt ikke bare i den thailandske telekombransjen, men også blant internasjonalt næringsliv, da thailandske politikere og byråkrater begynte å stikke kjepper i hjulene for Dtac.

Den forrige regjeringen godtok et krav fra Dtac-konkurrent True, som ville ha full etterforskning av Dtacs eierkonstellasjon. True mener Dtac i realiteten er norskeid, og ikke thailandsk slik loven krever. Dette til tross for at det er normen mer enn unntaket i Thailand for utenlandske investorer å omgå lovverket via nominee-eiere.

Overraskende nei til 3G
Etter at eierskapsdiskusjonen på mystisk måte rant ut i sanden oppsto et nytt kapittel i telekomkaoset da Dtacs konsesjonsgiver CAT forbød Dtac å rulle ut kommersielle 3G-tjenester. Dette til tross for at hovedkonkurrentene AIS (Singapore) og True (Thailand) hadde lansert samme tjeneste få uker tidligere. Det gjør ikke saken mindre pikant at True har inngått et tett samarbeid med CAT.

Den andre store engelspråklige avisen i Thailand, The Nation, skriver fredag at til tross for regjeringsadvokatens uttalelse, er Dtac fremdeles avhengig av 3G tillatelse fra CAT, ifølge statsråd Anudith Nakornthap i Yingluck Shinawatras nye regjering.

Siste kapittel i Thailands kaotiske telekombransje er dermed ikke skrevet.

Dtac er Thailands nest største mobiloperatør med mer enn 25 millioner mobilabonnenter (andre kvartal 2011).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere