NA24.no

Ability Drilling konkurs

Det børsnoterte riggselskapet Ability Drilling slår seg konkurs.

- Ability Drilling har i dag besluttet å levere oppbudsbegjæring til Nordhordaland Tingrett onsdag morgen før børsens åpning, fremgår det av en børsmelding tirsdag kveld.

- Styrets vurdering er at selskapets aktiva ved salg ikke vil kunne dekke passiva. Dette kommer som en følge av at TTS Sense AS (TTS) har misligholdt sine forpliktelser til å levere rigger i henhold til kontrakt og at TTS heller ikke har forestått kontraktsmessige garantiarbeider. Ability Drilling har forsøkt å selge rigger, men TTS har ikke kunnet bekrefte at de vil kunne yte service for riggene i fremtiden. Riggene har på dette grunnlag ikke vært salgbare, heter det videre.

Ability Drilling oppgir i meldingen samlede krav mot TTS for mangelfulle leveringer på 293,4 millioner kroner.

- Det har ikke vært mulig for Ability Drilling å hente kapital, ettersom riggene ikke fungerer, samt at TTS ikke kan overholde leveringsfrister og ikke utfører service eller garantiarbeider i henhold til kontrakter, skriver Ability i meldingen.

Striden mellom Ability og TTS har lenge vært kjent, og for en uke siden begjærte TTS Ability konkurs. Ability bestred da grunnlaget for begjæringen.

Ability-aksjen har kollapset på Oslo Børs, og falt tirsdag 11 prosent til 34 øre, før det ble innført børspause kort tid før dagens slutt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere