NA24.no

Acergy bedre enn ventet

Oljeservicekonsernet er på vei til å innfri forventningene for 2009.

Det går frem av Acergys konsernsjefs uttalelser i forbindelse med fremleggelsen av resultatene for andre kvartal, som for øvrig var bedre enn analytikerne hadde ventet.

NA24 - din næringslivsavis

- Jeg er fornøyd med resultatene som fortsetter å reflektere solid driftsmessig utvikling og vår evne til å omsette prosjektgjennomføring til konsernmarginer. Vi forblir på kursen mot å levere resultater for året på linje med forventningene, sier konsernsjef Jean Cahuzac i Acergy i en kommentar.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Acergy som sammen med Subsea 7 er ledende på undervannstjenester til olje- og gassindustrien.

Driftsinntektene for andre kvartal endte på 525,5 millioner dollar, mot 705,6 millioner dollar i samme periode i fjor. Dette ga et driftsresultat på 81 millioner dollar, ned fra 137,2 millioner dollar i samme periode i fjor.

Inntekts- og resultatnedgangen har sammenheng med den nedturen oljeservicemarkedene har hatt i kjølvannet av finanskrisen og oljeprisfallet. Driftsresultat er imidlertid over det markedet hadde forventet. Ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans, så hadde analytikerne ventet et driftsresultat på 60 millioner dollar.

Nettoresultatet endte på 77 millioner dollar for andre kvartal, mot 62 millioner dollar i samme periode i fjor. Her hadde analytikerne ventet 38 millioner dollar. Før skatt lød resultat på 85 millioner dollar, mot ventet 58 millioner dollar.

Acergy kan ved utgangen av andre kvartal vise til en ordrebok på 2.415 millioner dollar, som er nærmeste uendret i forhold til ved utgangen av første kvartal, da status var 2.432 millioner dollar.

Konsernsjef Cahucaz sier at han fortsatt er avmålt i forhold til det kortsiktige markedet, med de underliggende markedsforholdene på mellomlang sikt beskrives som sterke.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere