*Nettavisen* Økonomi.

Acergy landet prestisjejobb

Har fått oppdrag av BHP Billiton utenfor Australia.

01.07.09 13:43

Undervannskonstruktørene i Acergy har fått tildelt en kontrakt fra BHP Billiton.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Kontrakten er en såkalt SURF-kontrakt og omfatter et prosjekt offshore Vest-Australia. Acergy vil i henhold til avtalen leverer prosjektledelsestjenester og ingeniørarbeid. I tillegg skal de stå for installasjonen av undervannsutstyr, fleksible flyteliner og stigerør. De vil også sørge for arbeid tilknyttet tilkoblingen av feltet der en flytende produksjons- og lagringsenhet skal installeres.

Det er Acergys kontor i Perth Australia som skal stå for arbeidet, og Acergy vil benytte seg av konstruksjonsfartøyet «Toisa Proteus». Oppstart er i andre halvår.

- Tildelingen av dette arbeidet bygger på Acergys erfaring som en ledende tilbyder av SURF-tjenester i Asia-Stillehavsregionen og Australia og særdeleshet, sier driftsdirektør Bruno Chabas i Acergy.

Kontrakten gjelder Pyrenees-prosjektet som skal være klar til å produsere i løpet av første halvår i 2010. BHP har en eierandel på 71,93 prosent i feltet som etter planen skal produsere 96.000 fat olje per dag.

Acergy vil ikke ut med størrelsen på kontrakten, men siden det er en informasjonspliktig kontrakt så har den en viss størrelse.

- Vi rapporterer alle kontrakter som har en verdi på over 50 millioner dollar, men denne kontrakten er ikke signifikant over dette nivået, forteller Karen Menzel i Acergy til NA24.

Hun forteller at de har vært i diskusjoner angående denne kontrakten, men at det ikke har vært like omfattende som når de forhandler om større kontrakter som for eksempel i Vest-Afrika.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.