*Nettavisen* Økonomi.

Acergy over forventningene

Gjør det bedre enn hva analytikerne trodde i første kvartal.

15.04.09 13:35

Acergy har lagt frem sitt resultat etter første kvartal. Kvartalet ble avsluttet 28. februar i år.

Nettoresultatet fra hele virksomheten ble tilnærmet uendret på 41 millioner dollar mot 41,1 millioner dollar i samme periode året før. Fra den videreførte virksomheten havnet resultatet på 39,1 millioner dollar, og det er en nedgang fra 48,4 millioner dollar.

Analytikerne ventet ifølge estimater innhentet av SME Direkt på vegne av TDN Finans at nettoresultatet ville ligge på 30 millioner dollar.

Før skatt ble resultatet fra videreført virksomhet på 61,5 millioner dollar mot 81,8 millioner dollar i første kvartal i 2008. Her ventet analytikerne 44 millioner dollar.

Bedre på drift
Det justerte driftsresultatet (EBITDA) fra den videreførte virksomheten falt til 101,8 millioner dollar fra 112,4 millioner dollar i tilsvarende periode året før. Her hadde analytikerne ventet et justert EBITDA på 76 millioner dollar. Den justerte driftsmarginen (EBITDA) økte til 20,2 prosent fra 18,4 prosent i samme periode.

Driftsinntektene falt til 503,1 millioner dollar fra 609,7 millioner dollar og det skyldes lavere aktivitet for Acergy i Afrika og Middelhavet. Tallknuserne ventet driftsinntekter på 520 millioner dollar.

I løpet av perioden har ordrereserven falt til 2.432 millioner dollar fra 2.511 millioner ved inngangen av perioden. Ved utgangen av første kvartal i 2008 lå ordrereserven på 3.647 millioner kroner. I løpet av 2009 ser de at 1.200 millioner dollar av ordrereserven vil bli omdannet til driftsinntekter.

Ser lavere inntekter
Når det gjelder de videre utsiktene, skriver Acergy at visibiliteten er blitt redusert. Den justerte EBITDA-marginen vil derimot vise seg motstandsdyktig basert på ordreboken.

Selskapet sier at markedsforholdene siden starten av 2009 har blitt langt mer utfordrende og at de karakteriseres av sporadisk ordreinngang og prispress i forbindelse med nye kontrakter. Dette gjør at de er blitt mer forsiktige med tanke på egne forventninger.

Videre advarer Acergy at de tror driftsinntektene vil falle til nivåer som ligger marginalt lavere enn konsensus. Resultatene etter tredje kvartal kan bli svakere sammenlignet med tilsvarende periode i 2008.

Forlater Acergy
Finansdirektør Stuart Jackson opplyser at han forlater selskapet. Jackson har sittet i posisjonen siden 2003 og blir ny finansdirektør i COLT Telecom Group. Styret har ansatt hodejegere for å finne kandidater til den ledige stillingen.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag