*Nettavisen* Økonomi.

Acergy skuffer markedet

Aksjekursen ned etter skuffende resultat.

11.04.07 13:44

Offshorerederiet Acergy presenterte sitt resultat for første kvartal onsdag ettermiddag. Acergy har et avvikende regnskapsår der første kvartal ble avsluttet 28. februar.

NA24 - din næringslivsavis

Resultat før skatt og minoritetsinteresser endte på 52,1 millioner dollar en bedring fra 30,5 millioner dollar i samme periode året før. Nettoresultatet ble på 40,4 millioner dollar mot 40,9 millioner dollar i tilsvarende periode året før.

Fordelt per aksje endte resultatet på 0,20 dollar i første kvartal, opp fra 0,21 dollar i samme kvartal i 2006.

Driftsinntektene beløp seg til 565,8 millioner dollar opp fra 367,6 millioner dollar. Samtidig økte driftskostnadene til 481,5 millioner dollar fra 316,7 millioner dollar i første kvartal 2006.

Under forventningene

Ifølge en sammenstilling innhentet av SME Direkt på vegne av TDN Finans var det ventet at Acergy ville legge frem et resultat før skatt på 56 millioner dollar og et resultat etter skatt på 40 millioner kroner. Driftsresultatet endte på 54 millioner dollar.

Analytikerne ventet at resultat per aksje skulle lande på 0,20 dollar fra driftsinntekter på 507 millioner dollar.

Aksjen blir sendt rett ned 2,12 prosent til 126,75 kroner.

Følg aksjen her.

Forsinkelser
Nybyggings- og konverteringsprogrammet forløp samtidig som leverandørene opplever forsinkelser og kostnadene øker. Pertinacia ble levert i mars og starter umiddelbart på oppdraget i Brasil. Polar Queen sliter med forsinkelser fra verftet og levering er utsatt til tredje kvartal fra opprinnelige andre kvartal.

Toisa Proteus er ventet å bli innlemmet i flåten i andre kvartal, mens Skandi Acergy er ventet å bli innlemmet i andre kvartal 2008. Sapura 3000 og Acergy Viking er nå ventet levert i tredje kvartal.

Budaktiviteten for havbunn-til-overflåte-virksomheten forblir sterk i Vest-Afrika, Nordsjøen og Asia. Flertallet av budene for store dypvannsfeltutvikling i Afrika, som ble sendt ut i 2006 og de som er i en forestående budprosess er ventet å dra markedet videre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.