NA24.no

Acta flekser muskler

Sist oppdatert:
Rådgivningsselskapet Acta Holding ASA sitt fjerde kvartal for 2006 viser tidenes høyeste inntekter.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Selskapets driftsinntekter endte på 546 millioner kroner, som er en økning på 159 millioner kroner sammenlignet med fjerde kvartal i 2005.

NA24 - din næringslivsavis

Driftsresultatet ble 248 millioner kroner i fjerde kvartal, en økning på 51 millioner kroner fra samme kvartal 2005.

Kundemidler under forvaltning nådde 70 milliarder kroner og kundene har i 2006 opplevd den beste verdiutviklingen på sine midler i selskapets historie.

Se TV 2 Nyhetskanalen om Acta-resultatet

- Den sterke utviklingen vi har sett så langt i år har fortsatt i fjerde kvartal. Vi har opplevd rekordsterk tegning i våre eiendomsporteføljer i fjerde kvartal samtidig som våre eiendomskunder har oppnådd meget god avkastning på sine investeringer i 2006. I oktober solgte vi næringseiendommer til en verdi av over fem milliarder kroner hvor kundene har fått en avkastning på over 40 prosent på under to år, etter alle kostnader. Også kundenes investeringer i øvrige produkter har gitt avkastning høyere enn sammenlignbare indekser og produkter, sier Simen Mørdre, administrerende direktør i Acta Holding ASA.

Brutto nytegning i fjerde kvartal ble 5.613 millioner kroner sammenlignet med 4.510 millioner kroner i fjerde kvartal 2005. Høyest brutto nytegning var innenfor aktivaklassen eiendom etterfulgt av indeksprodukter og aksjefond.

Styret kommer til å foreslå et utbytte på 2,65 kroner per aksje, noe som er en fremgang på 32,5 prosent fra fjoråret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere