NA24.no

(Roy Storvik, Rogalands Avis)

Acta-saken ferdig etterforsket

Sist oppdatert:
For gründer Fred A. Ingebrigtsen går ventetiden mot slutten.

Nå er det opp til førstestatsadvokat Harald L. Grønlien om hva som skal skje videre med innsidesaken.

Da Rogalands Avis kontaktet førstestatsadvokat Harald L. Grønlien i går bekreftet han at han nå har fått oversendt politiets dokumenter og påtaleinnstilling i innsidesaken.

– Saken skal nå behandles her. Når det måtte komme noe ut av det vil jeg ikke antyde engang, sier Grønlien til Rogalands Avis.

Når det gjelder politiets innstilling vil ikke Grønlien si noe som helst om hva denne går på.

– Når jeg nå har fått dokumentene må jeg begynne å lese meg opp. Jeg vil i en periode jobbe intensivt med dette, sier Grønlien.

På nyåret skal han blant annet være aktor når saken til Nokas-dømte Yusuf Hani skal opp i Gulating lagmannsrett.

– Utover det vil det ikke bli noen vesentlige avbrudd i arbeidet med innsidesaken.

En rekke frister
Gro Stangeland og Erik W. Rand, begge politiadvokater, har gitt seg selv en rekke frister i forhold til å ferdigstille etterforskningen og komme med en påtaleinnstilling i saken.

Den siste fristen var at de skulle være ferdig før jul i år, og denne gangen har de altså kommet i havn.

– Vi leverte saken fra oss rett før helgen, sier Rand til Rogalands Avis .

Han ønsker ikke å si noe om innholdet i innstillingen til statsadvokaten.

Da Rogalands Avis kontaktet Bjørn Stordrange, Fred A. Ingebrigtsens forsvarer, var han ikke kjent med at politiet hadde oversendt saken til statsadvokaten.

– Jeg bare konstaterer at saken nå har kommet så langt og passert dette hinderet. Så får vi se hva som skjer videre, sier Stordrange.

To og et halvt år siden
Det er nå to og et halvt år siden saken startet opp ved at Fred A. Ingebrigtsen, hans søster, halvbror, svoger Kåre Nilsen og Knut Helge Nordbotn ble siktet for ulovlig innsidehandel 16. juni 2008.

Fredag 20. juni ble Lars Audun Lunde også siktet i saken. Tirsdag 24. juni ble den sjuende siktet, en 59 år gammel venn og forretningsforbindelse. I tillegg ble det tatt ut siktelser i forhold til fire selskaper, som eies av de siktede. Alle har vært siktet for å ha kjøpt aksjer i Acta for over 114 millioner kroner. Politiet mener at de siktede har hatt innsideinformasjon om Actas resultatutvikling da de kjøpte aksjer.

I midten av september 2010 kom politiet med en endret siktelse mot Ingebrigtsen og de andre. Denne går på overtredelser av verdipapirloven og betydelig mindre på innsidehandel. Politiet har også droppet siktelsen som lyder på organisert kriminalitet og droppet siktelsen mot Ingebrigtsens søster.

Les flere saker hos: Rogalandsavis

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere