NA24.no

Adidas raser mot Nike

Sist oppdatert:
Nike går nye og upopulære veier for å slå erkefienden Adidas.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Sportsutstyrsleverandøren Nike har lagt inn et bud på 500 millioner euro, eller fire milliarder kroner, for å få sponset det tyske fotballandslaget, ifølge BBC. Adidas har sponset Tyskland siden 1954.

NA24 - din næringslivsavis

Adidas mener på sin side at de allerede har en avtale om å sponse Tyskland frem til 2014 i en kontrakt som skal ha blitt annonsert av det tyske fotballforbundet i august.

Vurderer Nike
Men det tyske fotballforbundet overveier fortsatt Nikes bud. Dette budet er seks ganger så høyt som kontrakten forbundet har med Adidas, ifølge BBC.

I går slapp det tyske fotballforbundet resultatet av en undersøkelse som viste at det tyske folket vil foretrekke et sponsorskifte om de ekstra pengene går til ungdomsutvikling.

Truet med spillerstreik
I fjor førte en uoverensstemmelse mellom Adidas og det tyske forbundet nesten til streik blant landslagsspillerne. Årsaken var at Adidas insisterte på at spillerne måtte benytte seg av deres produkter under landskampene. Den nye kontrakten tillater at spillerne kan velge sine egne sko og keeperhansker.

Tross den kontraktskrangelen og nedslående resultater fra Reebok, som Adidas kjøpte i 2005, er aksjen blant vinnerne denne uken på børsen i Frankfurt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere