NA24.no

Adressa tapte annonseinntekter

Adresseavisen slo av på omsetningen i første kvartal. Svekket annonseinngang drar ned.

Annonseinngangen dalte og driftsresultatet stupte i første kvartal for Adresseavisen.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Bare nett vokser
Driftsresultatet for første kvartal i 2007 var på 37 millioner, i år var resultatet barbert ned til under halvparten.

Driftsresultatet havnet på 18 millioner kroner, ned med 19 millioner fra året. Papiravisene alene har dratt ned resultatet med over 15 millioner kroner, skriver selskapet i kvartalsrapporten for første kvartal.

Også virksomhetsområdene trykkeri, Radio, TV og Annet leverte resultater under fjoråret. Internett hadde vekst i resultatet med et driftsresultat som er NOK 0,5 mill. høyere enn fjoråret.

Adresseavisen ASA omsatte for 241 millioner kroner i første kvartal i år og slo dermed av ti millioner i forhold til første kvartal året før.

Økte kostnader
Samtidig som inntektene har svekket seg med 10 millioner har kostnadene steget med drøyt åtte millioner kroner. Økte lønnskostnader som følge av lønnsoppgjøret og flere årsverk på det digitale feltet har ifølge rapporten bidratt til å dra opp kostnadene. Det samme har distribusjon og energi, mens trykkekostnaden har gått nedover som følge av lavere volum og lavere papirpriser.

Annonsevolumet i hovedavisen er redusert med 12 prosent sammenlignet med samme periode i 2007. Selskapet trekker frem stillings- og boligmarkedet som to områder hvor annonseinngangen er langt lavere enn tidligere.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere