NA24.no

Advarer asiatiske økonomier

Verdensbanken mener at flere farer truer økonomier som Kinas.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Ett tiår etter krisen i 1997 mener verdensbanken at Kina og andre asiatiske økonomier kan oppleve at den økonomiske veksten kan avspore dersom landene ikke klarer å foreta riktige investeringer, ifølge AP.

NA24 - din næringslivsavis

Det er spesielt de store velstandsskillene i befolkningene og forurensing som skal være de største farene mot den økonomiske veksten.

Selv om vekstøkonomiene kan vise til en årlig vekst helt opp mot ti prosent de siste årene, noe som har ført til at landene er rikere og har en større del av verdiene enn i 1997, mener verdensbanken at farene lurer.

Når den Thailandske bathen raste og dro med seg hele regionen i 1997 levde halvparten av menneskene i området på mindre enn to dollar dagen. Nå er dette tallet blitt redusert til 29 prosent. Men mange land lider av svake investeringer i industrien og infrastrukturen og et større gap mellom rike og fattige.

- Selv om regionen feirer fremgangen, truer nye utfordringer, som kan minske eller avspore veksten om det ikke blir håndtert korrekt, sier verdensbanken i en rapport, ifølge AP.

Kina forventer å ha en vekst i år på ti prosent, men det store gapet mellom fattig og rik og økende forurensing er et problem. Verdensbanken anslår at hele 20 av verdens 30 mest forurensende byer er kinesiske.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere