NA24.no

Advarer mot aksjer

(www.gloomboomdoom.com)
Sist oppdatert:
En kjent finansmann mener de globale markedene kan vente seg en kraftig korreksjon og at tiden for salg er kommet.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Marc Faber, som er forfatteren av nyhetsbrevet Gloom Boom & Doom Report, mener at markedene er på vei mot en kraftig korreksjkon og at tiden nå er inne til å selge, ifølge Bloomberg.

NA24 - din næringslivsavis

- De kommende månedene vil vi få en kraftig korreksjon for alle investeringsklassene. I salgspanikken bør du kjøpe, men i kjøpsmanien som vi har nå, er det smarteste å bli likvid, sier Faber i et intervju med Bloomberg Television.

Faber er grunnlegger og administrerende direktør i Hong-Kong-baserte Marc Faber Ltd. Han er kjent for å blant annet ha forutsett det amerikanske krakket i 1987 og anbefalt investorer i 2001 å kjøpe gull, som har mer enn doblet seg siden da.

Tid for å selge
Faber mener at signalene fra meglere som handler grovt i alt fra aksjer, valuta, eiendeler, råvarer, eiendommer og kunst signaliserer at verdiene er nær toppen.

Men dersom man ønsker å kjøpe har han noen asiatiske favorittmarkeder.

Vietnams Ho Chi Minh-indeks har mer enn doblet seg det siste året og var den beste hovedindeksen i hele Asia i fjor. Han anbefaler Vietnam og Singapore, men foreslår å være på tå hev med investeringer i vekstøkonomier som Russland, Kina og India for øyeblikket, ifølge Bloomberg.

Faber anbefaler også investorer om å holde seg unna aksjer i Thailand så lenge det er politisk ustabilitet i landet. Landets SET-indeks har vært verdens svakeste den siste måneden.

Men SET-indeksen er kun verdsatt til ti ganger antatt inntjening, mens hovedindeksen i India for eksempel er priset til 25 ganger antatt inntjening.

Gull er stilig
På råvaresiden mener Faber at både gull og olje er gode investeringer. Gullprisen klatret med 23 prosent i fjor og det var det sjette året på rad med stigning for det edle metallet. Begge råvarene vil ifølge Faber stige grunnet begrenset tilgang.

- Gullprisen vil fortsette å stige, og antakelig veldig kraftig. I det lange løp er det klart at sentralbankene øker tilførselen av penger, og tilgangen på gull er åpenbart svært begrenset, sier Faber til Bloomberg Television.

Oljeprisen vil fortsatt stige, blant annet grunnet geopolitiske forhold i Midtøsten og økt etterspørsel, mener Faber.

- Hver dag brenner jorden mer olje enn det blir funnet nye reserver. Du vil ikke se en oljepris på 12 dollar igjen. Trenden er mer sannsynlig at det blir en oppside fordi etterspørselen i Asia vil doble seg over tid, mener Faber.

Klikk her for å følge oljeprisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere