NA24.no

Advarer mot bankkritikk

Sist oppdatert:
Det har gått sport i å skjelle ut marginene til bankene fra forbrukerekspertene.

Bankene har blitt hudflettet for sine marginer fra en rekke forbrukereksperter. Særlig har sterke tall i første kvartal fra Norges største bank, DnB Nor, fått frem kampånden. Også finansminister Kristin Halvorsen har vært frempå.

NA24 - din næringslivsavis

Nå advarer Kredittilsynets sjef Bjørn Skogstad Aamo.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Lavere rentemarginer og lavere rentenivå har gitt mindre inntekter for bankene. Skal bankene fylle sin rolle og bære de tap som nedgangskonjunkturen vil føre til i tiden som kommer, må kunder og samfunn akseptere at marginene ikke presses lenger ned, kommer det advarende fra Skogstad Aamo.

Han påpeker at tallene for første kvartal ble dratt opp av god utvikling for verdipapirdelen til bankene, og ikke av den rene bankdriften.

Låner ut mindre
Tallene fra Kredittilsynet viser at utlånene til bedrifter og privatpersoner faller tilbake. Til tross for at DnB Nor og andre har avvist at de har blitt strengere med utlånspraksisen sin, slås det fast at det har vært en innstramming.

- Både lavere etterspørsel som følge av konjunkturnedgangen, og en strammere kredittpraksis og høyere kapitalbehov i bankene har bidratt til dette, skriver Tilsynet.

Stor økning i tap på kort
Tallene fra Kredittilsynet viser at det er en stor økning i tap på kort.

- Det er en betydelig økning i utlånstap og mislighold for usikrede forbrukslån, skriver Tilsynet.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere