NA24.no

Advarer mot fiendtlig skograid

Sist oppdatert:
Skogeierne ønsker en bedre posisjon for å blokkere oppkjøp.

- Med dagens lave børskurs er selskapet så billig at det veldig lett kan komme i spill. En interessent vil få med seg 16,5 milliarder i gjeld på kjøpet. Men verdiene for øvrig i Norske Skog ligger jo åpenbart der, sier Helge Evju til Nationen.

NA24 - din næringslivsavis

Evju er styreleder i Norges Skogeierforbund og storaksjonær Viken Skog i Norsk Skog. Han sitter også som leder for bedriftsforsamlingen i Norske Skog.

Nå åpner skogeierne for at de aktivt kan finne en løsning på eiersituasjonen hvis det skulle bli nødvendig.

- Ja, i dagens situasjon bør vi jo ikke sitte stille i en slik sammenheng. Vi bør se oss rundt etter mulige alliansepartnere som aksjonærer i Norske Skog. Men for øvrig er jo dette et tema en ikke kan si noe mer om før det foreligger som en realitet, sier administrerende direktør Gudbrand Kvaal i Norges Skogeierforbund til avisen.

Skogeierne eier nå rett i underkant av 15 prosent og har dermed ikke nok aksjer til å kunne hindre et oppkjøp. Det ønsker Kvaal og de andre aksjonærene i Norske Skog å gjøre noe med. De har et strategisk mål å sitte i en posisjon slik at et eventuelt fiendtlig oppkjøp kan blokkeres.

Skogeierne har fått skylden for at finanstrioen Øystein Stray Spetalen, Petter Stordalen og Ove Gusevik ikke har fått plass i verken styret eller bedriftsforsamlingen. Sett i lys av de siste problemene til papirprodusenten har det blitt hintet frem at Unionen kan få innpass i de styrende organer i Norske Skog.

Aksjekursen til Norske Skog har falt nærmere 84 prosent på ett år og siden starten av året har verdier for over 60 prosent forsvunnet fra aksjeverdien. Norske Skog prises til 3,29 milliarder kroner på Oslo Børs og stiger 2,98 prosent til 17,25 kroner tirsdag ettermiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere