NA24.no

Advarer mot «flyktningestrøm» ut av Norge

Rike nordmenn vil rømme Norge advarer profilert skatteadvokat.

– Scheel-utvalget foreslår en veldig høy beskatning av norsk kapital i forhold til utenlandsk. Vi skatteadvokater vil få mye arbeid med å flytte personer og formuer ut av landet, sier skatteadvokat Bettina Banoun i Wiersholm til Finansavisen.

Hun er knallhard i sin kritikk av Scheel-utvalgets forslag til et nytt norsk skattesystem. Banoun mener kombinasjonen av 41 prosents utbytteskatt og fortsatt høy formuesskatt vil innebære en veldig høy beskatning av norsk kapital i forhold til utenlandsk kapital.

Særlig irriterer hun seg over at renter på gjeld til kjøp av næringsaktiva ikke lenger er fradragsberettiget med mindre man samtidig kan vise til overskudd.

– Vi jobber med mange velstående, og de hadde håpet på en lettelse ved fjerning av formuesskatten. Nå blir det tvert imot, nemlig tyngre beskatning, og det er særdeles uheldig for norsk næringsliv, sier Banoun til Finansavisen.


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere