NA24.no

Foto: Henning Aarset (NA24)

Advarer mot kraftig børsfall

Børsekspert frykter at aksjemarkedet har steget for mye.

Analysesjef Kim Evjenth i Argo Securities advarer mot den kraftige børsoppturen. Han tror det vil drøye før etterspørselen i vesten tar seg opp, og at det kan være duket for en w-formet resesjon. Evjenth mener at det vil være bedre å satse defensivt, og at resultatsesongen så langt har vært blandet. Det skriver Finansavisen.

- Magefølelsen min sier at det skal ned. Det har gått litt for mye, drevet av at kapital fra statlige tiltakspakker har funnet veien til aksje- og råvaremarkedet. For meg blir dette som keiserens nye klær, jeg tror derfor vi vil få en liten pust i bakken, sier Evjenth til Finansavisen.

I verste fall tror analysesjefen at hovedindeksen på Oslo Børs kan falle til 270 poeng, men ser det som mer sannsynlig at den vil bunne ut på 300-poeng. Torsdag ettermiddag stengte indeksen rett over 344 poeng. Dermed ser han et potensielt fall på 20 prosent på Oslo Børs.

Les mer: Blodrødt på børsen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere