NA24.no


TELEFONSVINDEL: Dette er et av telefonnumrene som svindlere ringer fra akkurat nå.
TELEFONSVINDEL: Dette er et av telefonnumrene som svindlere ringer fra akkurat nå. Foto: Kjetil Mæland> (Nettavisen)

Advarer mot PC-svindlere med norske numre

Etter nyttår har svindlere med norske numre tatt seg kraftig opp, advarer Forbrukerombudet.

Forbrukerombudet advarer nå mot utenlandske svindlere som ringer nordmenn fra det som ser ut til å være norske telefonnumre.

Akkurat nå er det mobilnumrene 45869967 og 55509002 som er mest aktive når det gjelder denne typen svindel, ifølge nettstedet telefonterror.

Da Nettavisen skrev om telefonsvindel fra norske numre før jul, ble telefonnumrene 40868128 og 41395977 brukt.

- Bruk av norske numre begynte så smått i fjor, men etter nyttår har det eksplodert, sier juridisk direktør Frode Elton Haug i  Forbrukerombudet til Nettavisen.

FORBRUKEROMBUDET: Frode Elton Haug i Forbrukerombudet.

Les også: Telefonsvindlere bruker falske numre

– Fordi det ser ut til å være et norsk nummer, vil nok mange være mindre kritiske til å ta telefonen. Men dette er altså fortsatt de samme svindlerne selv om numrene ser norske ut, sier han.

Svindlerne utgir seg for å være Microsoft-ansatte som skal hjelpe forbrukeren med et problem. Ofte påstår de at det er et virus eller en feil på maskinen, og at løsningen er å installere programvare som svindlerne anbefaler. Denne må du betale for ved å oppgi kortnummer og kode. Forbrukerombudet advarer mot å gi fra seg noen som helst informasjon, inkludert betalingsinformasjon, hvis man skulle oppleve å motta en slik telefon.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere