NA24.no

Advarer mot Russland-investeringer

Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Telenor ber andre selskaper vente med å investere i Russland før Telenors rettssak er avgjort. Les også: Jungelens lov i Russland

FORNEBU (NA24): - Jeg har fått mange henvendelser fra ulike selskaper som spør hvordan det går i Russland. Senest i dag fikk jeg et par e-poster, sier Jan Edvard Thygesen, konserndirektør og leder for Telenors aktiviteter i Sentral- og Øst-Europa.

NA24 - din næringslivsavis

Telenor innkalte onsdag til en pressebriefing angående situasjonen i Russland og Ukraina. Der har Telenor ligget i en årelang konflikt med oligarken Mikhail Fridman om mobilselskapene VimpelCom og Kyvistar. Telenor har tapt en rettssak i Russland, og er dømt til å betale 1,7 milliarder dollar i bot. Dommen er anket og Telenor avviser den som fullstendig grunnløs. Men det er tatt arrest i Telenors VimpelCom-aksjer, og Telenor og Thygesen frykter at aksjene i verste fall blir tvangssolgt på auksjon.

- Fornuftig å vente
- Er det lurt for andre selskaper å gå inn i Russland nå?

- Det kan være fornuftig å se hvordan denne saken går, sier Thygesen.

Anken i søksmålet er berammet til 25. mai i år, og mange følger nå spent med på hva som vil skje med Telenors eierandel i VimpelCom.

- Telenor er blant de fem største internasjonale investorene i Russland så saken er fulgt med stor interesse. Senest i dag fikk jeg et par e-poster, forteller Thygesen, som ikke vil si hvor mange henvendelser han har fått, eller hvilke selskaper som nå søker råd hos Telenor.

Les også: Jungelens lov i Russland

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Har dialog
Thygesen sier at Telenor er innstilt på å kjøre søksmålet til russisk høyesterett.

- Vi har lagt det løpet. Kommer vi til en løsning i mellomtiden, ville det vært fint, konstaterer Thygesen.

Han vil ikke kommentere saken nærmere på NA24s spørsmål om Telenor nå er i forhandlinger med Alfa Gruppen og Mikhail Fridman. Alt Thygesen vil si er at Telenor har den dialogen med Alfa Gruppen som er nødvendig, blant annet gjennom styremøtene i VimpelCom.

Men det har tidligere blitt lansert spekulasjoner om at Telenor er interessert i å selge seg ned i VimpelCom imot full kontroll over ukrainske Kyvistar. Dette har ikke Telenor avvist, men Thygesen ser på dette som en mindre sannsynlig løsning.

- Det er en del økonomiske forhold som har endret seg siden det forslaget kom på bordet første gang, sier Thygesen.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere