NA24.no

Advarsel: Må ikke spises

Sist oppdatert:
Noen advarsler er bare helt utrolige. Her er de verste.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Alle har vi vel hørt en eller annen historie om en mann som sprutet kaffe på seg selv for så å få fantasillioner i erstatning, fordi kaffen var varm. Men det finnes faktisk de personene, i USA fortrinnsvis, som har fått enorme utbetalinger etter såkalte forpliktelsessøksmål.

NA24 - din næringslivsavis

I 2004 var den gjennomsnittlige erstatningen i slike liability-saker 1,8 millioner dollar, rundt ti millioner kroner, viser estimater fra lobbygruppen National Small Business Association, ifølge Forbes. Foruten at utbetalingene er store vant saksøkerne også frem i hele 61 prosent av sakene.

I frykt for å få slike søksmål på nakken er flere selskaper veldig nøye med å gi advarsler om hvordan produktet fungerer og ikke minst hva de kan brukes til.

Blir bare morsomt
Selskapenes frykt for å bli utsatt for gigantiske søksmål fordi de ikke har gitt nok informasjon om produktet de selger har også en komisk bieffekt. Noen av de er nemlig bare morsomme og bisarre. Her er de syv verste eksemplene som Forbes har funnet.

Advarsel:
* Hold kjælefuglen unna kjøkkenet når dette produktet brukes, advarer teflonstekepannene fra Bialetti Casa Italiana brukerne.

* Dette kostymet kan ikke lette eller gi superkrefter, er advarselen på et supermankostyme fra Frankel's Costume.

* Ikke stryk klær på kroppen, naturlig nok kommer advarselen fra strykejernsprodusenten Rowenta.

* Ikke bruk til personlig hygiene, er advarselen på toalettbørsten Scrubbing Bubbles Fresh Brush fra S.C. Johnson.

* Dette produktet beveger seg når det brukes, står det på sparkesyklene til Razor scooter.

* Spør en doktor dersom du har problemer med å urinere på grunn av en forstørret prostata, opplyses det om på menstruasjonspillene Midol Menstrual Complete fra Merck.

* Må ikke spises, Apple var tidlig ute med å opplyse om at deres iPod shuffle kun er til utvortes bruk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere