NA24.no

Advokat mener sykehusprosessen var uforsvarlig

Helse- og omsorgsminister Bent Høie på fredag morgens pressekonferanse i etterkant av foretaksmøtet om nytt sykehus i Nordmøre og Romsdal.
Helse- og omsorgsminister Bent Høie på fredag morgens pressekonferanse i etterkant av foretaksmøtet om nytt sykehus i Nordmøre og Romsdal. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Det var uforsvarlig å avgjøre spørsmålet om hvor sykehuset i Nordmøre og Romsdal skulle ligge, på tre dager, mener en advokat engasjert av Kristiansund og fem andre kommuner på Nordmøre.

Ordfører- og rådmannskollegiet på Nordmøre (Orkidé) har bedt Vidar Strømme i advokatfirmaet Schjødt vurdere prosessen rundt valget av sykehusplassering.

«Etter vårt syn var det ikke forsvarlig å presse sluttbehandlingen av saken gjennom tre forvaltningsnivåer på tre dager. Det var ingen hensyn som tilsa et slikt hastverk, og den korte tiden har klart medført at vurderingene blitt mindre grundige enn ønskelig», skriver advokaten.

Forrige uke valgte styrene i Helse Møre og Romsdal og Helse Midt-Norge og helseminister Bent Høie (H) at det nye sykehuset i Nordmøre og Romsdal skal ligge i Molde.

Flere lokalpolitikere i Kristiansund har tidligere uttalt at de vurderer søksmål mot staten i sykehussaken, fordi de mener prosessen kan ha vært i strid med helseforetaksloven og forvaltningsloven. (©NTB)


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere