NA24.no

Advokater advarer mot Røkke

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Flere som har slåss mot Røkke tidligere advarer mot å investere i Aker-selskapene.

Mandag er det ekstraordinær generalforsamling i Aker Solutions der staten fikk igjennom at man skulle orientere om strategien bak kjøp av selskap for 2 milliarder kroner fra hovedeier Aker ASA.

NA24 - din næringslivsavis på nett

I realiteten er det ikke noen viktig avstemning som skje på generalforsamlingen ettersom Aker Holding, som er største aksjonær med 40 prosent av aksjene og med staten som medeier, allerede har bestemt seg for hva de vil stemme.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Aftenposten har snakket med advokater som var med å slåss for minoritetsaksjonærene forrige gang Røkke-dominerte selskap har havnet på kant med minoritetsaksjonærene sine.

Advokat Tom A. Torkildsen sier til avisen at denne gangen har flere mindre aksjonærer kontaktet han med bekymring rundt sine Aker-relaterte investeringer. Han advarer i Aftenposten mot å investere i selskap der Kjell Inge Røkke er dominerende eier.

- Jeg synes ikke det han har gjort, forteller om en holding som gjør at man bør være med som småaksjonær i hans selskaper, sier Torkildsen som representerte småaksjonærer i striden rundt Aker RGI. Også advokatkollega Vidar Broder Lund er kritisk:

- Jeg tror nok at mange bør tenke seg godt om før de investerer med Røkke. Han har fått til mye fint, det er ikke det, men minoritetsaksjonærene har ikke hatt det så godt med han, sier Lund til Aftenposten.

Klokken 0900 mandag morgen starter generalforsamlingen i Aker Solutions. Følg begivenheten hos NA24.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere