Advokatregning: 2,6 milliarder

I fjor sendte de 11 største advokatfirmaene ut salærkrav på 2,6 milliarder kroner. - Det er hyggelig, sier Norges største advokatfirma Wikborg Rein.

07.07.06 11:13

Advokatfirma Wikborg Rein troner fortsatt høyest på listen over de som fakturerte mest i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi synes det er hyggelig at vi er det største firmaet. Vi jobber hardt for å være det også, sier styrende partner Per M. Ristvedt i Wikborg Rein til NA24.

Omsetningen økte fra 342,3 til 369 millioner kroner. Det ble overført 170 millioner kroner til 50 partnere. Et gjennomsnitt på 3,4 millioner kroner. I tillegg bidrar selskapets utenlandskontorer, og nye skatteregler har gitt klingende mynt i advokatkassen.

Her er oversikten over de elleve største (.pdf-fil)

Norgesmester
- Årsaken er det høye transaksjonsnivå på corporate-siden. I tillegg har det vært et veldig bra marked på shipping og offshore, sier styrende partner Per M. Ristvedt til NA24.

Det var 42 netto børsnoteringer i fjor og forretningsadvokatene blåkopierte jubelåret. De elleve største advokathusene omsatte for hele 2,6 milliarder kroner, med en gjennomsnittlig driftsmargin på 44,2 prosent.

Sølvplassen går til Thommessen som omsetter for 331,6 millioner kroner en økning på 6,1 prosent.

- Sølvplass er helt flott for oss, sier partner Kai Thøgersen til NA24.

Bronseplassen går til advokatfirma Wiersholm Mellbye & Bech.

Børsfesten
I 2004 ble ikke forretningsadvokatene ikke invitert med på børsfesten før utpå høsten. Men til gjengjeld kom de solid. I fjor var det salærparty hele året. Øverst på margintoppen troner advokatfirma Wiersholm Mellbye og Bech. Det har 52,2 øre pr omsatt krone etter at alle kostnader til driften er dekket. En økning på 6,7 prosent.

Styremedlem i Wiersholm Mellbye & Bech, Nils H. Thommessen kan koste på seg et bredt glis.

- Vi er veldig godt fornøyd med 2005. Vi hadde en omsetningsøkning på i overkant av 20 prosent. Dette er et resultat av hardt arbeide og riktig strategisk tenkning. At driftsresultatet vårt var bedre enn våre konkurrenter er alltid hyggelig, sier en meget godt fornøyd Nils H. Thommessen til NA24.

Gjennomsnittlig driftsmargin var på hele 44,2 prosent. Begrunnelsen ligger i historiens største kapitalflom på Oslo Børs. I fjor ble det emittert bare på OTC-listen hele 24 milliarder, og hittil i år hele 17 milliarder kroner.

Advokatopprør
Vi leser stadig i dagspressen og på nettaviser om gnisninger og advokater som skifter beite. I fjor delte det tradisjonsrike selskapet, som en gang het Simonsen Fløyen, seg i to.

Uenighet om økonomisk fordeling og hvilke incitamenter som burde benyttes førte til at man skilte lag. Resultatet ble Føyen Advokafirma DA og Simonsen Advokatfirma.

Sistnevnte troner på en niende plass på årets kåring. Utbryterne klarte en omsetning på knappe 45 millioner kroner og en million bonuskroner til hver av de ti utbryterpartnerne.

- Det kan godt være at vi har lavere driftsmargin enn andre advokatfirmaer, men vi er fornøyd, sa daglig leder Jostein Ramse hos Føyen advokatfirma DA til NA24 da tallene kom til Brønnøysund.

Wiersholm hentet på tampen av 2004 også over et helt skatteteam fra konkurrenten BA-HR, med de kjente advokatene Trond Sanfelt og Bettina Banoun. Det gav en omsetningsøkning på 20,4 prosent.

Her er oversikten over de elleve største (.pdf-fil)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.