NA24.no

Aetats nettsider nede

Sist oppdatert:
Aetats sider har vært nede hele helgen. Et planlagt vedlikehold tok lengre tid enn forventet, og nettsiden kommer til å være nede fram til tirsdag morgen.

Opprinnelig skulle Aetats IT-systemer gjennom et planlagt systemvedlikehold, og sidene ble derfor stengt ned fra fredag kveld klokken elleve, og skulle åpnes igjen klokken seks søndag kveld.

Men oppdateringene ser ut til å ta lengre tid enn planlagt.

- Vi har hatt en endringsjobb på nettløsningen vår, og hadde meldt en planlagt nedetid fra fredag til søndag. Vi skulle historisere en del data, og dette tok mye lengre tid enn estimert. Da vi satte igang ved lunsjtider i dag, fant vi en feil som gjorde at vi tok løsningen ned igjen, og vi skal være oppe i morgen klokken sju, sier Nina Aulie, IKT-direktør hos Aetat, til TV 2 Nettavisen.

Dermed fikk mange arbeidssøkende ikke sendt inn sine meldekort før fristen søndag, og mange er bekymret over en eventuell forsinkelse på utbetalingen.

- Det er i underkant av 50.000 som skal sende inn kort i denne meldeperioden, rundt halvparten av de arbeidssøkende bruker elektronisk meldekort. De sender bare inn kortene i morgen, og utbetalingen skal komme uten nevneverdige forsinkelser. Det vil i praksis si innen torsdag, og er godt innenfor garantidene fra Aetat, sier Aulie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere