«Det er uheldig at fortellingen som får etablere seg er at regjeringen er skurken, mens Ryanair er helten – som skaper arbeidsplasser i Norge og nå tvinges til å avvikle, og dermed knuse miljøet rundt en hel lufthavn i Østfold.»

Les: Budsjettavtale: - Ingen håndsrekning til Rygge

Det er innledningen i et notat Aftenposten har fått tilgang til, signert «Hans Christian» og datert 22. mai – to døgn før styret for Rygge flyplass varslet nedleggelse av flyplassen.

Notatet havnet hos støttepartiene og hovedinnholdet i det ble bevisst spredd i pressen, men da var avsnittet om «helter» og «skurker» klippet ut, ifølge Aftenposten.

Les: Parat: - Dette tror vi er den egentlige grunnen til at Ryanair vil ut av Rygge

I forsøket på å unngå at Regjeringen ble «skurken» lister statsministerens rådgiver opp en rekke episoder der «den irske giganten» på ulike flyplasser i Europa «misbruker sin markedsmakt overfor små og ofte finansielt skjøre lufthavner».

Statsministerens kontor (SMK) avviser overfor Aftenposten at notatet kan betraktes som en «drittpakke».

Les: Snart kan du måtte betale dobbel passasjeravgift

– Det er helt feil. Det er et internt notat med åpne kilder som viser hvordan et selskap i ulike land har drevet en tøff kamp for å få lavere avgiftsregimer, sier statssekretær Sigbjørn Aanes til Aftenposten og legger til at han er overrasket over at en journalist omtaler en samling av sitater fra en rekke avisartikler som en «drittpakke.»