*Nettavisen* Økonomi.

Aftenposten: Vimpelcom-eposter kan ha blitt holdt skjult

Konserndirektør Pål Wien Espen (til venstre) ble onsdag permittert fra Telenor.  De to andre på bildet, konsernsjef Jon Fredrik Baksaas og styreleder Svein Aaser, har nylig sluttet i selskapet. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Oslo (NTB): De to topplederne i Telenor som torsdag ble permittert, kan ha holdt tilbake bekymringsmeldinger om korrupsjon i Vimpelcom, opplyser kilder til Aftenposten.

To bekymringsmeldinger om en utbetaling på 30 millioner dollar til postkasseselskapet Takilant, er sentrale i saken mot tidligere Vimpelcom-sjef Jo Lunder. Det er tidligere kjent at varslinger om utbetalingen også gikk til to Telenor-ansatte.

Kilder opplyser til Aftenposten at det var finansdirektør Richard Olav Aa og juridisk direktør Pål Wien Espen som fikk epostene, og at disse trolig ikke ble videreformidlet til konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

I pressemeldingen Telenor sendte ut onsdag kveld, understreker selskapet at både Aa og Espen gir uttrykk for at de har bidratt til å håndtere bekymringene knyttet til Vimpelcoms investeringer i Usbekistan på riktig måte.

– Jeg har håndtert bekymringsmeldinger på en korrekt måte, sier Aa selv til avisen, men ønsker ikke å svare på om han gikk videre til daværende konsernsjef Jon Fredrik Baksås med bekymringsmeldingene han mottok.

Onsdag ble de to direktørene tatt ut i permisjon i påvente av konsernets gransking av Vimpelcom-saken, og selskapet skal nå bringe på det rene om varslingene ble håndtert på en riktig måte. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag