NA24.no

AIG mister krisepenger

American International Group Inc AIG
American International Group Inc AIG Foto: JUSTIN LANE (EPA)
Sist oppdatert:
USA trekker krisepenger for å straffe forsikringsgiganten AIG.

Den amerikanske forsikringsgiganten AIG sto i fjor høst på kanten av stupet. Men AIG ble regnet som å være for stor til å feile, og ble derfor reddet av amerikanske myndigheter. En redningsoperasjon til formidable 180 milliarder dollar.

NA24 - din næringslivsavis

Men til tross for at amerikanske skattebetalere bladde opp og reddet selskapet, skremte det ikke AIG til å betale ut 165 millioner dollar, hele 1,11 milliarder kroner, i bonuser til toppsjefene.

Dette har satt sinnene i kok blant den jevne amerikaner og i senatet. Den republikanske senatoren Charles Grassley mente toppsjefene burde gå av eller begå selvmord som følge av gigantbonusen.

- Millioner av mennesker har mistet jobben. Det er en skandale at folkene som skapte deler av problemene nå unner seg selv bonuser, sier Max Baucus, leder av finanskomiteen i Senatet til Bloomberg.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Dette har fått USAs finansminister Timothy F. Geithner på banen.

- Vi vil trekke 165 millioner dollar fra de neste 30 milliarder dollarene AIG skal få i støtte, skrev Geithner til leder av representantenes hus Nancy Pelosi i et brev, og la til at både president Obama og ham selv var opprørt over bonusutbetalingen.

Men det er ikke sikkert at Obama klarer å tvinge AIG i kne på grunn av regler knyttet til bonusutbetalingene, men Geithner har gjort det klart at Obama-administrasjonen ser på flere ulike tiltak for å få pengene tilbake.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere