*Nettavisen* Økonomi.

AIG mister krisepenger

American International Group Inc AIG Foto: JUSTIN LANE (EPA)

USA trekker krisepenger for å straffe forsikringsgiganten AIG.

18.03.09 07:27

Den amerikanske forsikringsgiganten AIG sto i fjor høst på kanten av stupet. Men AIG ble regnet som å være for stor til å feile, og ble derfor reddet av amerikanske myndigheter. En redningsoperasjon til formidable 180 milliarder dollar.

NA24 - din næringslivsavis

Men til tross for at amerikanske skattebetalere bladde opp og reddet selskapet, skremte det ikke AIG til å betale ut 165 millioner dollar, hele 1,11 milliarder kroner, i bonuser til toppsjefene.

Dette har satt sinnene i kok blant den jevne amerikaner og i senatet. Den republikanske senatoren Charles Grassley mente toppsjefene burde gå av eller begå selvmord som følge av gigantbonusen.

- Millioner av mennesker har mistet jobben. Det er en skandale at folkene som skapte deler av problemene nå unner seg selv bonuser, sier Max Baucus, leder av finanskomiteen i Senatet til Bloomberg.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Dette har fått USAs finansminister Timothy F. Geithner på banen.

- Vi vil trekke 165 millioner dollar fra de neste 30 milliarder dollarene AIG skal få i støtte, skrev Geithner til leder av representantenes hus Nancy Pelosi i et brev, og la til at både president Obama og ham selv var opprørt over bonusutbetalingen.

Men det er ikke sikkert at Obama klarer å tvinge AIG i kne på grunn av regler knyttet til bonusutbetalingene, men Geithner har gjort det klart at Obama-administrasjonen ser på flere ulike tiltak for å få pengene tilbake.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.