NA24.no

Aircondition dreper pc-en

Det er sommer og aircondition kjøres for fullt. Det kan ødelegge datamaskinen din.

Det er et velkjent faktum at datamaskiner ikke har det spesielt godt når det blir for varmt, og derfor er de fleste datamaskiner utstyrt med en eller flere vifter for å føre varm luft vekk fra datamaskinen.

En skulle da også tro at å bruke aircondition på sommeren var positivt for datamaskinen, men slik er det ikke, melder Computerworld.

Luften fra airconditionanlegg er ofte så tørr at den kan ødelegge datautstyr. Ifølge den nederlandske avisa De Telegraaf får databutikker inn rekordmange klager og reparasjoner denne sommeren, som har vært uvanlig varm på kontinentet.

- Tørr luft gjør at alt blir superstatisk og det er svært dårlig for pc-er. Det oppstår forstyrrelser og hovedkortet kan ryke. Også har vi sett flere strømproblemer hos bedrifter som har skaffet seg mange luftkjølere. Og de kan også føre til skader på harddisken eller andre deler av pc-en, sier John van Bergen i bedriften Vebe Automatisering til avisa.

Ifølge amerikanske PC World blir sjansen for statiske skader høyere jo tørrere luften i et rom er.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere