NA24.no

Akademikerbrudd med Staten

Akademikerne har i dag brutt lønnsforhandlingene i Staten. Dermed går alle forhandlinger til mekling.

Det betyr at lønnsoppgjøret for de 25.000 statsansatte som Akademikerne forhandler for, nå går til mekling.

I går brøt LO Stat, YS Stat og Unio med Staten, mens Akademikerne fortsatte forhandlingene i ett døgn til på vegne av sine medlemmer. Men i dag ble det klart at heller ikke her klarte man å komme til enighet innen fristen.

NA24 - din næringslivsavis

- Til tross for at statens tilbud hadde en riktig innretning var det for stor avstand mellom statens tilbud og vårt krav om en opptrappingsplan for å løse likelønnsutfordringene, til at det var mulig å forhandle videre, sier Curt A. Lier, forhandlingsleder i Akademikerne stat, i en pressemelding.

Akademikerne stat krever en ramme for lønnsoppgjøret på 7 prosent. Staten på sin side forholder seg til rammenpå 5,6 prosent som ble resultatet i privat sektor.

- Lønnskravet reflekterer at Akademikerne mener alvor når vi sier at staten må etablere en femårig opptrappingsplan for likelønn. De kvinnedominerte akademikerstillingene i staten må opp på 90 prosent av lønnsnivået til de mannsdominerte akademikerstillingene i privat sektor innen 2012, sier Lier.

I dag tjener privatansatte akademikere 175.000 kroner mer i året enn de statsansatte. Dette betyr at de offentlig ansatte akademikerne må ha en merlønnsutvikling på 100.000 kroner de kommende fem årene, eller ca 20.000 i året, for å nå målet om 90 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere