NA24.no

Akademikerne presser Stoltenberg

Sist oppdatert:
Misfornøyde akademikere kan spenne ben på den omfattende omstillingen i offentlig sektor, kalt NAV-prosessen.

Mandag sendte de streikende akademikerne et brev til Stoltenberg. Det ble overlevert til statsministeren klokken 11, og mandag ettermiddag hadde ikke Stoltenberg & Co. latt høre fra seg.

Hinter om NAV
I brevet kommer det klart frem at Akademikerne er misfornøyd med det de mener er forskjellsbehandling fra regjeringen. I tillegg til dette hinter fagorganisasjonen om økt press på staten. I brevet til Stoltenberg nevnes nemlig det omfattende NAV-prosjektet.

NAV-prosjektet er en etablering av den nye arbeids- og velferdsetaten, som gjelder for både stat og kommune. Prosjektet er inne i den avsluttende fasen, og en streik kan altså utsette prosessen, mener Akademikerne.

- Hvorfor trekker dere frem NAV-prosessen i meldingen? Er det en trussel?

- Nei, vi har allerede lagt vår opptrappingsplan. Dette er et eksempel på en veldig stor omstillingsprosessen, hvor vi er veldig involvert, og hvor en streik kan ramme hardt. Det er derfor vi har nevnt den, sier Knut Aarbakke i Leder Akademikerne Stat til NA24.no.

Misfornøyde med Stoltenberg
Akademikerne er meget misfornøyd med det de mener er favorisering av enkelte arbeidsgrupper.

- Vi viser til Regjeringens inngripen under meklingen i årets tariffoppgjør i offentlig sektor. Akademikerne mener denne favoriserte enkelte av partene i oppgjøret. Dette reagerer vi sterkt på, heter det i brevet til Stoltenberg.

Og det heter videre:

- På bakgrunn av dette er Akademikerne bekymret for det videre samarbeidet og ber om et snarlig møte for å diskutere den situasjonen som har oppstått.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere