NA24.no

Akademikerne trapper opp streiken

Sist oppdatert:
Akademikerne varsler at flere tas ut i streik fra onsdag.

Det er medlemmer ved Nasjonalt folkehelseinstitutt, Mattilsynet, Kripos, Politiets utlendingsenhet og Romerike politidistrikt som nå tas ut.

NA24 - din nye næringslivsavis

Akademikerne streiker allerede ved politidistriktene i Oslo, Salten og Sogn og Fjordane, samt Mattilsynet i Ålesund, Totalt vil det nå være 265 medlemmer i streik fra onsdag.

- Vi trapper opp streiken for å legge makt bak våre lønnskrav. Fortsatt har vi bare ute et lite antall av våre 19.000 medlemmer i staten i streik og den vil ikke bli så omfattende at liv og helse settes i fare, men det er ingen tvil om at effekten allerede er stor. Vårt mål er å få staten tilbake til forhandlingsbordet, sier Knut Aarbakke, leder i Akademikerne Stat i en melding.

- En festtale
Akademikernes hovedkrav i dette lønnsoppgjøret er å redusere lønnsforskjellen mellom statlig og privat sektor som nå er på 100.000 – 200.000 kroner. Dette gjør at alt snakket om verdens beste offentlige sektor bare blir en politisk festtale, mener Akademikerne.

- Vi ser at private arbeidsgivere nå støvsuger markedet for arbeidskraft. Det vil føre til et stadig dårligere statlig velferdstilbud. En slik utvikling kan vi ikke akseptere, sier Aarbakke.

Reagerer sterkt
Akademikerne reagerer meget sterkt på at regjeringen løper fra avtalen som partene inngikk i mars. Her var det enighet om å avsette vesentlig mer til lokale forhandlinger. Det er en helt nødvendig fornying av den statlige lønns- og personalpolitikken.

Alvorlig for velferdstilbudet
- Vi får ikke verdens beste offentlige sektor uten en mer fleksibel og lokal lønnspolitikk som gjør at staten klarer å rekruttere og beholde kvalifisert arbeidskraft. Dette poenget har de lokale statlige arbeidsgiverne sett for lenge siden. Det er alvorlig for vårt felles velferdstilbud at staten og regjeringen ikke ser det samme, sier Aarbakke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere