NA24.no

Aker Americans første rater

Aker American Shipping har nå sitt første skip på kontrakt og dermed kommer skipsinntektene.

AKASA kan notere driftsinntekter på 1,2 millioner dollar i første kvartal etter at det første av rekken av produkttankskip ble overlevert Overseas Shipholding Group på et lang bareboat certeparti.

NA24 - din næringslivsavis

I samme periode i fjor var driftsinntektene på 18,8 millioner dollar som følge av ferdigstillelsen av det siste av containerskipene selskapets verft Aker Philadelphia har bygget.

Rederiet noterer et driftsresultat før avskrivninger på 1,1 millioner dollar. Nettotapet for perioden endte på 2,6 millioner dollar. Det skyldes i hovedsak belastningen av 2,4 millioner dollar i forbindelse refinansieringen av Fortis fasiliteten på 800 millioner dollar tilknyttet byggingen av de ti første produkttankskipene.

AKASA skriver at hovedfokus fremover nå vil dreie seg om å gire opp posisjonen som rederi og å øke kostnadseffektiviteten ved verftet.

Selskapet er også i ferd med å sluttføre papirarbeidet i forbindelse med OSGs tillegges bestilling på seks produkttankskip med leiekontrakter på 10 til 15 år.

Alle skipene de 16 skipene som AKASAs flåte etterhvert vil inneholde er av typen Veteran Class MT-46 som bygges for seiling i amerikansk innenriksfart. Dermed tilfredsstiller de reglene i den amerikanske Jones Act som gir skip bygget i USA monopol på innenriksfarten.

Tross presset fra økende materiell og lønnskostander, så mener verftet at effektene fra å bygge en så lang serie med like skip vil veie opp for disse kostnadene. Verftet merker imidlertid den høye etterspørselen etter fagfolk som sammen med problemene med verftets hovedkran gir utfodringer i forhold til å ta inn tidligere tidstapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere