NA24.no

Aker Floating øker topplinjen

Aker Kværner leverer utstyr til Aker Floating Productions SMART 1
Aker Kværner leverer utstyr til Aker Floating Productions SMART 1
Inntektene øker for Kjell Inge Røkkes FPSO-satsning.

Aker Floating Production ASA kan vise til en bedring i inntjeningen i tredje kvartal, men bunnlinjen viste likevel et kraftig minusresultat på grunn av negative finansposter.

Selskapet har i dag inntekter fra et produksjonsfartøy, FPSO’en Dhirubhai-1. Disse økt i tredje kvartal som følge av god oppetid. Totalt endte driftsinntektene på 31 millioner dollar og ga et driftsresultat før avskrivninger på 21 millioner dollar. I samme periode i fjor hadde selskapet kun 3 millioner dollar i driftsinntekter.

Driftsresultatet endte i tredje kvartal på 4 millioner dollar, opp fra minus 12 millioner i samme periode i 2008. Bunnlinjen sank derimot fra minus 6 millioner til minus 26 millioner dollar i årets tredje kvartal. Det skyldes tunge finansposter på blant annet 9 millioner i valutatap og henholdsvis 11 og 10 millioner dollar betalt og avsatt rente.

Styret i det Kjell Inge Røkke og Aker ASA kontrollert selskapet er fortsatt positive til de langsiktige utsiktene for FPSO-markedet, men på kort sikt så vil fokus være på en refinansiering av selskapet etter tapene blant annet påført som følge av driftsproblemene med Dhirubhai-1 i fjor.

Det vurderes fortsatt et mulig salg av selskapets konverteringskandidat tankskipet Aker Smart-3, men ingen beslutningen er tatt foreløpig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere