NA24.no

Aker håper fortsatt på Goliat

Aker Solutions er fortsatt med i kampen om Goliat-utbyggingen.

Oljeservice- og verkstedskonsernet Aker Solutions har sendt ut en egen pressemelding mandag etter at operatøren for Goliat-feltet, Eni, i dag annonsert at de hadde valgt en utbyggingsløsning basert på riggselskapet Sevan Marines FPSO-design.

NA24 - din næringslivsavis

Aker Solutions påpeker i pressemeldingen at kontrakten på byggingen av den flytende produksjons- og lagringsenheten for feltet i Barentshavet fortsatt er ledig. Sevan fikk i forbindelse med valget av design også kontrakten på det gjenstående forprosjektet for Goliat-utbyggingen.

- Vi respekterer at Eni har valgt et annet konsept enn det vi presenterte i vårt tilbud. Vi tilfreds med at Eni har uttalt at de ikke har valgt leverandør for gjennomføringen av prosjektet, slik denne anbudskonkurransen la opp til. Nå står valg av kontraktør fortsatt åpen - og det betyr at vi fortsatt kan vinne jobben med å bygge løsningen, sier Jannik Lindbæk jr, kommunikasjonsdirektør i Aker Solutions i en kommentar.

Sevan Marine har så langt bygget sin sylindriske FPSO’er ved verft i Fjerne Østen, og Aker Solutions skriver også i sin melding mandag at de forventer at skroget mest sannsynlig vil bli bygget utenfor Norge.

- Vi vil arbeide for at konstruksjonen av dekket og prosessanlegget, samt sammenkoplingen vil kunne gjennomføres i Norge. I så fall vil en betydelig andel av verdiskapningen i tilknytning til denne EPC-kontrakten fortsatt kunne skje i Norge, sier Lindbæk.

Ifølge Aker Solutions legger operatøren Eni opp til en ny anbudskonkurranse på byggingen av enheten.

Eni har en eierandel på 65 prosent i Goliat, mens StatoilHydro har de resterende 35 prosentene. Konsept- og forprosjektskontrakten Sevan Marine ble tildelt mandag har en verdi på omkring 150 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere