NA24.no

Aker-konkurrent ser utfordringer

Det franske industrikonsernet Technip hadde et sterkt andre kvartal. Men bak lurer utfordringene.

Technip kan vise til en økning i sitt nettoresultat på 55 prosent fra andre kvartal i fjor til årets periode. Nettoresultatet endte på 51,5 millioner euro i andre kvartal, opp fra 33,3 i samme periode i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

Tross den meget positive utviklingen, skriver Technip i sin rapprot at de ser økende utfordringer i forhold til å nå sitt mål om et samlet driftsresultat på 340 millioner euro i 2006. Driftsresultatet i andre kvartal endte på 84,5 millioner euro, opp fra 66 millioner i samme periode i fjor.

Målet for driften er ifølge rapporten «mer utfordrende å nå enn forventet» for noen måneder siden, fordi den globale fabrikkering, konstruksjons- og installasjonskapasiteten rettet mot olje- og gassprosjekter er meget stram.

Det var ifølge Dow Jones Newswires ventet at Technip skulle levere et nettoresultat på 50 millioner euro.

Driftsinntektene i andre kvartal endte på 1,59 milliarder euro, opp fra 1,33 milliarder i samme periode i 2005.

Det franske industrikonsernet hadde ved utgangen av første halvår en ordrebok på 11,4 milliarder euro, mot 8,2 milliarder på samme tid i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere