Denne uken fikk Aker nei fra politikerne i Bærum til å bygge et hovedkvarter for verdenshavene på Fornebu. Men det betyr ikke at konserndirektør og resten av Aker-systemet har gitt opp.

- Behovet og viktigheten av et slikt senter er ganske enkelt «too big to fail», skriver Eriksen i et brev til aksjonærene i forbindelse med fremleggingen av fjerde kvartals resultater torsdag morgen.

Det planlagte bygget er 60 etasjer og nesten 250 meter høyt. Flere naboer i Bærum har spilt inn at bygget ville være ruvende og dominerende. SV, Venstre, Miljøpartiet De Grønne, KrF, Frp, Pensjonistpartiet og Rødt har allerede sagt nei til skyskraperen, som etter planen ikke skal behandles i kommunestyret før 27. mars.

Aker-sjefen skriver i brevet at konsernet nå vil se etter alternative muligheter for å realisere skyskraperen. Onsdag ble det kjent at enkelte aktører nå ser til Bergen for å få bygget tårnet. Eriksen uttrykker at han er skuffet over at reaksjonene på byggets høyde overskygget det overordnede målet om å bygge skyskraperen.

- Aker kommer uansett til å bygge hovedkvarteret for verdenshavene, og vil utvikle en eiendom som vil bli et symbol som minner verden på hvilken viktig oppgave vi har foran oss, skriver Eriksen i brevet.