Aker Solutions får kontrakter for 900 millioner

Stavanger 20160829. ONS 2016 Stavanger. Olje og energiminister Tord Lien på ONS i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Stavanger 20160829. ONS 2016 Stavanger. Olje og energiminister Tord Lien på ONS i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Aker Solutions har vunnet to kontrakter verdt minst 900 millioner kroner fra DEA Norge. Kontraktene gjelder levering av undersjøiske produksjonssystemmer vedlikehold og tjenester på Dvalin.

04.10.16 09:21

De første leveransene vil skje i første halvdel av 2018. Verdien på kontrakten vil bli bokført i fjerde kvartal.

Gassfeltet Dvalin som ble oppdaget i 2010, skal bygges ut fram mot 2020 og vil kreve investeringer på 10,2 milliarder kroner. Dvalin er det største nye utbyggingsprosjektet på norsk sokkel i år.

Les også: Aker Solutions og FMC permitterer til sammen 300 ansatte
Les også: Aker Solutions, Det norske og Subsea 7 inngår samarbeid

I tillegg er Aibel tildelt ombyggingsjobben for å kunne ta imot Dvalin-produksjonen å Heidrun-plattformen. Prosjektet skal styres fra Aibels kontor i Oslo, der prosjekteringsarbeidet starter umiddelbart. Selve byggearbeidet vil bli utført på selskapets verft i Haugesund. På det meste vil prosjektet kreve en bemanning på cirka 700 personer.

Les også: Nytt gassfelt vil gi 6.000 årsverk i tre år

– Jeg er stolt og glad for at norske leverandører har vunnet store kontrakter i forbindelse med at Dvalin skal bygges ut. Dette er nok et eksempel på det gode forbedringsarbeidet norsk leverandørindustri har gjort, sier olje- og energiminister Tord Lien (Frp).

– Dette viser at norsk leverandørindustri i en krevende tid er konkurransedyktige og at de bidrar til å gjøre norsk sokkel konkurransedyktig, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.