NA24.no

Aker Solutions holder målene

Simen Lieungh, Aker Solutions
Simen Lieungh, Aker Solutions Foto: Roald, Berit (Scanpix)
Investeringene vil ligge på tidligere uttalte nivåer, mens aktiviteten vil bli redusert i enkelte sektorer.

Aker Solutions avholder sin kapitalmarkedsdag torsdag morgen.

Selskapet opprettholder målet for driftsinvesteringer (CAPEX) på 600-700 millioner kroner per år de neste to årene. De vil også investere 50-70 millioner kroner i Aker DOF Deepwater i perioden fra 2009 til 2011.

Investeringene i Aker Oilfield Services går også i henhold til planen. Samlet vil driftsinvesteringene ligge på rundt 1,5 milliarder kroner og øke til 2 milliarder kroner i 2010. I 2011 venter de at driftsinvesteringene vil ligge på rundt 0,8 millioner kroner.

Selskapet beholder også utbyttepolitikken der de vil betale tilbake 30-50 prosent av nettoresultatet. De har heller ikke noen betydelig gjeld som skal refinansieres innen utgangen av 2012.

Selskapet skriver også at de har tilgjengelige mindre til å finansiere investeringsprogrammet i tiden fremover.

I 2010 vil 30 milliarder kroner av ordrereservene bli gjennomført. I presentasjonen kommer det frem at Aker Solutions mener at den reduserte ordreinngangen i 2009 vil påvirke aktivitetsnivå i 2010 innen subsea, P&T og P&C.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere