NA24.no


Kjell Inge Røkke er største eier i Aker Solutions gjennom Aker ASA.
Kjell Inge Røkke er største eier i Aker Solutions gjennom Aker ASA. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Aker Solutions kjøper Reinertsen

Sist oppdatert:
Kjøpsprisen er 212,5 millioner kroner.

Aker Solutions, der Kjell Inge Røkkes Aker er største eier, kjøper oljeservicevirksomheten til Reinertsen.

Det fremgår av en melding fra selskapet torsdag.

Reinertsen er den tredje vedlikeholds- og modifikasjonsleverandøren på norsk sokkel, men har slitt tungt under oljeprisnedgangen. I fjor måtte de blant annet kutte lønnen til de ansatte med fem prosent.

Oljeserviceselskap varsler lønnskutt 

Blir gjennomført i andre kvartal

Reinertsens største kontorer er i Trondheim og Bergen, hvor Aker Solutions også har en solid tilstedeværelse.

- Ved å kombinere kunnskapen og erfaringen som selskapene har, vil vi forsterke vår tilstedeværelse i det norske vedlikeholds- og modifikasjonsmarkedet. Dette vil bidra til å sikre kjernekompetanse på nøkkellokasjoner og posisjonere oss for en markedsoppgang, sier Aker Solutions-sjef Luis Araujo i en melding fra selskapet.

Kjell Inge Røkkes Aker eier omtrent halvparten av aksjene i Aker Solutions. Størsteparten eies indirekte gjennom Aker Kværner Holding, der staten eier en minoritetsandel på 30 prosent. Aker eier dessuten rundt ni prosent av Aker Solutions direkte.

Virksomhetsoverdragelsen forventes å bli gjennomført i andre kvartal, og innebærer at Aker Solutions vil overta Reinertsens olje- og gasseiendeler i Norge. Kjøpsprisen er 212,5 millioner kroner.

Vil bidra positivt til Aker Solutions

Thomas Reinertsen, visekonsernsjef i Reinertsen, sier i meldingen at de er glade for å ha funnet et nytt hjem til olje- og gassvirksomheten sin etter det de omtaler som en svært vanskelig tid for selskapet.

- På kort sikt vil vi fremdeles møte på noen utfordringer, men langsiktig vil dette grepet sikre arbeidsplasser i Midt-Norge og gjøre oss i stand til å fortsette den lange historien vi har med å levere tjenester til høy kvalitet, sier han.

Reinertsen hadde en omsetning på om lag 800 millioner i 2016. Ifølge meldingen er det forventet at oppkjøpet vil bidra positivt til Aker Solutions inntjening fra 2018.

For tidlig med detaljer

Kommunikasjonsdirektør Bunny Nooryani i Aker Solutions sier det for tidlig å gå inn på detaljer rundt mulige stordriftsfordeler v. Hun vil heller ikke si om det er aktuelt med nedbemanninger.

- Vi skal nå jobbe frem en solid integreringsplan i fellesskap med de ansatte i Reinertsen, og se på områder de vi kan oppnå synergier. Det kan det blant annet være ved å samlokalisere ansatte i Bergen og Trondheim, men det er ellers for tidlig å gå inn i detaljer, sier hun til Nettavisen

Hun sier at selskapet blir bedre stilt for en markedsoppgang gjennom oppkjøpet.

- Dette er to selskaper som har mye kunnskap innen vedlikeholds- og modefikasjonssegmentet på norsk sokkel og sammen stille vi sterkere. Samtidig er vi veldig glade for å kunne bidra for å kunne finne en løsning for Reinertsen. Selskapet har vært gjennom en tøff tid, sier hun.

Tidligere i mars var det snakk om at Aker Solutions selv skulle bli kjøpt opp av Haliburton, men dette har blitt tilbakebevist av ledelsen.

DN: Ingen forhandlinger om Aker Solutions-salg

- Aker vurderer å selge Aker Solutions

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere