NA24.no

Aker Solutions kutter 300 stillinger

Rundt 300 ingeniør- og prosjektstyringsstillinger i Aker Solutions MMO kuttes, hovedsakelig i Stavanger og Bergen. Ytterligere 70 ansatte i Midt-Norge blir permittert.

Nedbemanningen i selskapets stillinger innen vedlikehold, modifikasjoner og operasjoner (MMO) ble kunngjort før påske, og torsdag informerte selskapet de ansatte om kuttene under et allmøte i Bergen, skriver Aker Solutions på sin nettside.

– Jeg kan bekrefte at det har vært allmøte i Bergen i dag der de ansatte er informert om nedbemanningen, sier pressesjef Anne Cecilie Lund-Andersen til Stavanger Aftenblad.

Opptil 120 av stillingene skal kuttes i Stavanger, men Lund-Andersen ønsker ikke å si hvor mange stillinger som må kuttes i Bergen. Ytterligere 70 MMO-ansatte i Midt-Norge blir permittert.

Dagens markedssituasjon og anslag for framtidige oppdrag er forklaring på den nye nedbemanningen.

– Slik vi vurderer situasjonen i dag, vil utfordringene vedvare gjennom 2015 og kanskje også inn i 2016, skriver selskapets Norge-sjef Per Harald Kongelf i en pressemelding.

Selskapet kuttet i fjor om lag 500 ansatte, som ble overført til et bemanningsselskap. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere