NA24.no

Aker Solutions må kutte inntil 225 stillinger

Aker Solutions opplever en nedgang i markedet for vedlikehold og modifikasjon. Dermed er inntil 225 av deres ansatte overflødige.

Selskapet opplyser at svikten i markedet vil påvirke ansatte i Stavanger, Kristiansund og Trondheim. I Stavanger alene ligger tallet stillinger som må kuttes på mellom 100 og 150, skriver Stavanger Aftenblad.

Regiondirektør Espen Krogh presiserer at det foreløpig ikke er snakk om oppsigelser.

- Konsernet vil tilby disse ansatte muligheten for å bli flyttet til bemanningsselskapet Aker Advantage, som vil søke å finne nye stillinger de kan gå inn i både innenfor og utenfor selskapet, sier Krogh, som tror på at markedet vil bedre seg. Han viser til at flere oppgaver som kommer i høst, fortsatt ikke er tildelt de ulike selskapene. Derfor kan situasjonen endre seg, mener han.

- I dag er markedet innenfor vedlikehold og modifikasjon vanskelig, men på lang sikt tror vi det er et godt marked. Det vi nå ser er en korreksjon. Plattformene vil ikke forsvinne, og vi er overbevist om at markedet vil bedre seg på sikt, sier Krogh til avisa. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere