NA24.no

Aker Solutions varsler kutt i Norge


VARSLER KUTT: Aker Solutions, et selskap i Kjell Inge Røkkes Aker-gruppe tapte i kampen om å bli hovedleverandør til Statoil.
VARSLER KUTT: Aker Solutions, et selskap i Kjell Inge Røkkes Aker-gruppe tapte i kampen om å bli hovedleverandør til Statoil. Foto: Lise Åserud NTB Scanpix
Sist oppdatert:
Tapte i anbudskampen om milliardavtaler.

Aker Solutions tapte i anbudskampen om å bli blant hovedleverandørene av vedlikeholds- og modifikasjonstjenester til Statoil.

Bortfallet av en ny leverandørkontrakt vil få alvorlige konsekvenser for oljeserviceselskapets MMO-virksomhet (vedlikehold, modifikasjoner og operasjoner) i Norge, skriver Aker Solutions i en melding.

Forventer reduksjon i Norge
For øyeblikket er Aker Solutions, et selskap i Kjell Inge Røkkes Aker-gruppe, en hovedleverandør av slike tjenester til Statoil-opererte felt i Norge. Kontrakten som løper ut sommeren 2016 sysselsetter rundt 900 ansatte.

Når avtalen utløper ventes det at arbeid for 500-600 millioner kroner faller bort, noe som vil få følger for størrelsen på arbeidsstyrken og organiseringen av MMO i Norge.

- Vi forventer å måtte redusere antallet MMO-lokasjoner i Norge og vil gi mer informasjon når vi har evaluert den totale situasjonen, sier Per Harald Kongelf, sjef for Aker Solutions i Norge.

Tapte anbudskamp
Statoil tildelte tirsdag nye avtaler, som omfatter vedlikehold og modifikasjon på Statoils installasjoner på norsk sokkel og til landanleggene Sture, Kollsnes Kårstø og Melkøya, med en samlet verdi på 24 milliarder kroner.

Aker Solutions kom med blant selskapene som får konkurranseavtaler, men ble ikke valgt som en av hovedleverandørene.

Luis Araujo, administrerende direktør i Aker Solutions, sier selskapet er skuffet over resultatet av anbudsprosessen.

- Nå må vi evaluere konsekvensene av denne siste utviklingen, sier Araujo.

Siden sommeren 2014 har Aker Solutions redusert bemanningen i MMO i Norge med rundt 750 permanente stillinger. Av konsernets 16.000 ansatte globalt arbeider rundt 5000 i MMO, hvorav 3700 er i Norge.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere