Aker stolte over Guantanamo-jobben

Foto: (TV 2)

Aker Kværner slår tilbake mot Erling Borgens dokumentar, og sier de er stolte over jobben de har gjort på Guantanamo Bay.

10.05.06 08:38

I Erling Borgens omstridte dokumentar «Et lite stykke Norge» som ble vist på TV 2 i kveld, ble det stilt spørsmålstegn ved etikken fra det norske selskapets side.

Borgen peker på det omfattende arbeidet Aker Kværner har gjort for amerikanske myndigheter på verdens mest beryktede og utskjelte fangeleir, Guantanamo Bay på Cuba.

Røkke-eide Aker har ikke tidligere villet uttale seg om dokumentaren, men tar nå bladet fra munnen. Selskapet avviser at de har bidratt til brudd på menneskerettighetene.:

- Vi er stolte av det arbeidet vi gjorde og mener vi gjorde det på en god og forsvarlig måte, sier informasjonsdirektør Torbjørn Andersen i Aker Kværner til TV 2 Nyhetene.

- Dette er en marinebase som er nesten hundre år gammel, og derfor trengte omfattende oppgradering og vedlikehold av gamle brakker og anlegg for for øvrig. Det blir søkt å forsøke å fremstille dette som brudd på menneskerettighetene, sier han.

Erling Borgens dokumentar har fått massiv medieoppmerksomhet, ikke minst fordi NRK nektet å vise filmen fordi de mente den var for dårlig.

Her kan du se filmen i sin helhet (abbonement)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag