*Nettavisen* Økonomi.

Aker tapte 403 millioner

Kjell Inge Røkkes Aker ASA fikk et totalt tap før skatt på 403 millioner kroner i første kvartal og verdien av konsernet falt med 4,6 prosent. Foto: Hans-Inge Langø (iOslo.no)

Røkkes Aker ASA gikk med tap og ble mindre verdt. Et transisjonsår, sier selskapet.

15.05.14 12:04

Aker ASA hadde et tap før skatt i første kvartal 2014 på 403 millioner kroner sammenlignet med et overskudd på 93 millioner kroner i samme periode i fjor.

Den verdijusterte egenkapitalen, som Aker mener er det viktigste målet for selskapets utvikling, falt med 4,6 prosent til 22,9 milliarder kroner målt ved utgangen av første kvartal.

Verdijustert egenkapital per aksje var 317 kroner per 31.mars sammenlignet med 332 kroner per 31. mars i 2013.

- 2014 viser seg å være et transisjonsår for Aker, sier konsernsjef Øyvind Eriksen i pressemeldingen, og legger til:

- Første indikasjon på det var 30. april da vi offentliggjorde delingen av Aker Solutions. Med det tok vår største og viktigste investering en langt skritt i retning av opprydding i selskapets komplekse struktur, kostnadsreduksjon og økt konkurransekraft. Neste skritt er Det norske, Akers nest største investering. Her jobber vi mot en robust finansieringsstrategi. Legger vi til utskillelsen av verdier fra den finansielle investeringsporteføljen og en mulig notering av Aker BioMarine i USA vil dere se noe av verdiutviklingspotensialet i Akers vei videre, sier Eriksen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag